Menu Nederlands

WilWeg-Ambassadeur

Ben je voor studie of stage in het buitenland geweest en deel je graag je ervaringen? Lijkt dit je wat en wil je het komende academische jaar je op vrijwillige basis inzetten en aan je CV werken?

Wil jij je presentatie-skills verbeteren en leren om mensen te inspireren? Word WilWeg-ambassadeur!

WilWeg-ambassadeurs

WilWeg is een campagne om scholieren en studenten bewust te maken van de mogelijkheden in het buitenland. Een tussenjaar, uitwisseling, stage of hele studie; het kan allemaal, maar niet iedereen weet dit. WilWeg is hierom online en offline actief om mensen te inspireren, informeren en adviseren. Superbelangrijk in deze campagne zijn de WilWeg-ambassadeurs. Zij zijn de ervaringsdeskundigen omdat ze zelf (recent) in het buitenland zijn geweest en weten wat je allemaal moet regelen of hoe het is om in een bepaald land te zijn.

Werkzaamheden

 • Helpen met de stand op 3 beurzen of evenementen
 • Helpen op de buitenlandbeurs in de Jaarbeurs Utrecht (22 of 23 november)
 • Een presentatie geven op een beurs of evenement
 • Een presentatie geven bij (buitenlanddag) eigen instelling
 • Een presentatie geven bij een andere instelling
 • Een presentatie geven op (eigen) middelbare school

Het ambassadeurschap kost maximaal 10-15 uur per maand. Je hebt de ruimte om zelf invulling te geven aan je ambassadeurschap. Vaak komen er naast de vaste evenementen ook ad hoc aanvragen voor presentaties of interviews met de pers binnen. Dus de ene week kan wat drukker zijn dan de andere, maar uiteindelijk heb je zelf de regie.

Training

We sturen de ambassadeurs niet onvoorbereid op pad. Als ambassadeur krijg je verschillende cursussen en trainingen die niet alleen nuttig zijn voor deze functie, maar ook voor je studie en carrière van pas komen. Wat krijg je van ons:

 • Trainingen op het gebied van presentatievaardigheden
 • Training op de inhoud van WilWeg
 • Koffertje met materialen en goodies
 • Aanbeveling op LinkedIn (afhankelijk van functioneren)
 • Referenties bij sollicitaties (afhankelijk van functioneren)
 • Introductiedag; terugkomdag; eindfeest
 • Divers netwerk van internationaal georiënteerde studenten door heel Nederland

Lijkt dit je wat en wil je het komende academische jaar je op vrijwillige basis inzetten en aan je CV werken? Vul dan het online sollicitatieformulier in.

Diverse achtergrond

Elke student verdient een internationale ervaring. Daarom zijn we speciaal op zoek naar ambassadeurs uit groepen die tot nu toe minder vertegenwoordigd waren. Het gaat om studenten met een migratieachtergrond, studenten die als eerste in hun familie zijn gaan studeren en studenten met een functiebeperking.

Meld je hier aan

Contact

Centre of International Affairs - Team Exchange

General questions, scholarships & contracts
coia-exchange@hr.nl
Tel. 010 - 794 6005

Questions study abroad
studyabroad@hr.nl
Tel. 010 - 794 6295 / 6552

Opening hrs CoIA front desk
Kralingse Zoom 91
Tue-Thu, 10am - 3pm
KZ.B1.114

Over WilWeg

WilWeg is een initiatief van Nuffic en informeert scholieren en studenten over een studie, stage of tussenjaar in het buitenland. Ons doel is om studenten goed voor te bereiden op een onvergetelijke buitenlandervaring.

www.wilweg.nl/wilweg