Menu
  Nederlands

  Maaike Harbers

  Professor Artificial Intelligence & Society

  Maaike Harbers is lector Artificial Intelligence & Society bij het Kenniscentrum Creating 010 en hoofddocent bij de opleiding Creative Media and Game Technologies. In haar werk richt zij zich op kunstmatige intelligentie, ethiek en ontwerp.

  Zij onderzoekt hoe ontwerpers van interactieve technologie op een verantwoorde manier kunnen omgaan met kunstmatige intelligentie als ontwerpmateriaal, door tijdens het ontwerpproces rekening te houden met de ethische implicaties van ontwerpkeuzes. Daarbij is aandacht voor het ontwerpproces, het ontwerpresultaat en de ontwerpcontext.

  Bij Creating 010 is Maaike Harbers aangesloten bij het Privacy Lab en onder andere actief in de onderzoeksprojecten Design in the 21st Century en Data Driven Society. Binnen het onderwijs is zij onder andere verantwoordelijk voor de inhoud van de richting ‘de betrokken technoloog’.

  Maaike Harbers behaalde een PhD in kunstmatige intelligentie aan de Universiteit Utrecht in 2011, en een MSc in kunstmatige intelligentie en een MA in filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen in 2006.

  Publication(s)

  By Maaike Harbers